vinterbrev trafikcentralen

Vinterväglag

2018-11-26

Nu är det snart vinter och det kan bli problem med vinterväglag.

Tänk på att ha nya reflexer på barnen så att de syns i vintermörkret.

Vid oväder eller halka kan Du själv skaffa information genom att lyssna på Radio Uppland på morgonen för att få den senaste trafikinformationen eller ringa UL kundtjänst 0771-14 14 14.

Tänk på att det vid svårare oväder kan ta tid att få alla vägar farbara. Om bussen blir inställd och Du väljer att själv skjutsa ditt barn till skolan får Du även räkna med att eventuellt hämta ditt barn vid skoldagens slut. Kontakta skolan eller UL för information 0771-14 14 14 om när skolskjutsarna kan återupptas.

Föräldrarna har ansvaret för eleven på dennes väg från hemmet till skolan eller till dess eleven stigit på skolskjutsen. Föräldrarna ansvarar även för att elev kommer i tid till morgonskjutsen till skolan. Om elev missar skolskjutsen har föräldrarna ansvaret för att eleven kommer till skolan.

Föräldrarna skall på morgonen anses aktivt ha överlämnat ansvaret till kommunen när elev stiger på skolskjuts eller när elev på överenskommen tid kommer till skolan. Efter skolans slut skall kommunen anses aktivt ha överlämnat ansvaret till föräldrarna när eleven på överenskommen tid går från skolan eller när elev stiger av skolskjuts.

Antagning Skolskjuts

28 november 2018